Federal Audit Executive Council The Future of Accountability Lincoln Hall Auditorium Fort McNair (NDU) WDC 20319

Training Conference Agenda

September 8, Day 1

8:30	Opening Remarks by Dr. Brett M. Baker, FAEC Chair (15 minutes)
8:45	Inspectors General Panel (<80 minutes) Jon Rymer, IG, FDIC; Gregory Friedman, DOE; John Seeba, FTC Philip Heneghan, USITC; and Becky Batts, PBGC
10:05	Break (25 minutes)
10:30	Hiring and Retaining a High Quality Workforce (60 minutes) Tim McManus, VP, Education and Outreach, Partnership for Public Service Mark Bell, Deputy Assistant Inspector General for Audits, DHS
11:30	Networking Lunch (90 minutes)
12:15	Optional Session (<30 minutes) US Army Oral History Project: A Perspective on Interviewing and Recording Data Robert M. Mages, US Army Center for Military History, Fort McNair
1:00	Where are They Now? The Movement of Key Audiences to New Media (50 mins) Chuck Young, Managing Director, Public Affairs, Government Accountability Office
1:50	Break (10 minutes)
2:00	Congressional Q&A (<50 minutes) Representative Darrell Issa Chair, House Oversight and Government Reform Committee
2:50	Break (10 minutes)
3:00	CIGIE Audit and IE Academy (50 minutes) Beth Hoffman Leon, Director

September 9, Day 2

- 8:30 Yellow Book 2011 (50 minutes)
 Marcia Buchanan, Assistant Director, Government Auditing Standards, GAO
- 9:30 Technology for a Cutting Edge Audit Office (50 minutes)
 Louise McGlathery, Acting Assistant Inspector General for Management, DHS
 Robert Duffy, Chief Information Officer OIG, Department of Homeland Security
- 10:20 Break (20 minutes)
- 10:40 Breakout Sessions (50 minutes)

IT Committee

Andy Patchan, AIGA, Federal Reserve Board

Audit Committee Gil Harden, AIGA USDA John Needham, AIGA, SBA

- 11:30 Networking Lunch (90 minutes)
- 12:00 Optional Session (<50 minutes)
 9-11 Remembered: Building from Ground Zero (NOVA program, 2006)
- 1:00 Breakout Sessions (50 minutes)

Contracting Committee: Matrix Audit Work

Terry Letko, Program Director, Department of Transportation

Financial Statement Committee: Domenic Savini, Assistant Director, FASAB Joel Grover, DAIG/A for Financial Management and IT Audits, Dept of Treasury Greg Spencer, Director for Financial Statement Audits, Department of Education

- 1:50 Break (10 minutes)
- 2:00 Use of Metrics in an Audit Organization (50 minutes)
 Benjamin Piccolo, Deputy Auditor General, U.S. Army Audit Agency
 Sid Schwartz, Director, Center for Design, Methods, and Analysis
 Applied Research and Methods Team, GAO
- 2:50 Break (10 minutes)
- 3:00 Cloud computing in the Federal Sector (50 minutes)
 Sabrina Segal, Counsel to the IG, US International Trade Commission
- 3:50 Closing Remarks
 Dr. Brett M. Baker, FAEC Chair, AIGA, NSF