Informasjonskapsler, piksler og lignende teknologi

Slik fungerer informasjonskapsler

Informasjonskapsler og lignende teknologi bidrar til å gi en bedre, raskere og sikrere opplevelse.

Teknologi som informasjonskapsler, pikseltagger ("piksler") og lokal lagring brukes for å levere, sikre og forstå produkter, tjenester og annonser både på og utenfor Facebook. Vi vil at denne siden skal hjelpe deg med å forstå disse teknologiene og hvordan de brukes. Det kan hende du kan blokkere slik teknologi i nettleseren eller på enheten din, men da er det ikke sikkert at du kan bruke enkelte funksjoner på Facebook. Hvis du vil ha mer informasjon om hvorvidt disse verktøyene er tilgjengelige og hvordan de fungerer, går du til hjelpen for nettleseren eller enheten.

Kom tilbake hit med jevne mellomrom for å få den nyeste informasjonen om slik teknologi og hvordan den brukes.

Hva er informasjonskapsler, piksler, lokal lagring og lignende teknologi?

Disse teknologiene er verktøy som nettsteder og applikasjoner bruker for sikkerhetsformål og for å levere produkter, tjenester og annonser, og for å forstå hvordan disse brukes. Ved hjelp av disse teknologiene kan et nettsted eller en applikasjon lagre informasjon på nettleseren eller enheten din, og senere lese av denne informasjonen. På denne siden forklarer vi mer om hver av disse teknologiene og hvordan de brukes.

Hvorfor bruker vi slik teknologi?

vise deg ting du er interessert iforbedre opplevelsen dinbeskyttelse og sikkerhet
De hjelper oss med å finne ut hvem du er, slik at vi kan vise deg innhold som er mest mulig relevant for deg, inkludert funksjoner, produkter og annonser.De fungerer sammen med Facebook-funksjoner og hjelper oss med å forbedre våre produkter og tjenester, slik at du kan gjøre ting som å se hvilke venner som er pålogget chatten, bruke deleknapper og laste opp bilder.De hjelper oss med å sikre Facebook ved å gi oss beskjed dersom noen prøver å få tilgang til brukerkontoen din eller holder på med aktivitet som bryter med våre retningslinjer.

BrukskategorierEksempler
GodkjenningDisse verktøyene forteller oss når du er logget inn, slik at vi kan gi deg passende funksjoner og opplevelser.

Informasjonskapsler, lokal lagring og lignende teknologi forteller oss for eksempel når du er logget på Facebook, slik at vi kan vise deg relevant og sosial informasjon når du besøker andre nettsteder som bruker våre sosiale programtillegg. Vi bruker også denne informasjonen til å forstå hvordan folk bruker plattformen vår og andre applikasjoner og tjenester.
Sikkerhet og nettstedets integritetVi bruker disse til å holde Facebook trygt og sikkert. De støtter opp under eller muliggjør sikkerhetsfunksjoner, og hjelper oss med å oppdage aktivitet som bryter med vår erklæring om plikter og rettigheter.

De hjelper oss for eksempel med å beskytte brukerkontoen din slik at ingen andre enn deg får tilgang til den. Informasjonskapsler gir også informasjon om at flere personer har logget inn på samme datamaskin.
AnnonseringTing som informasjonskapsler og piksler brukes til å forstå og levere annonser, og til å gjøre dem mer relevante for deg.

Vi kan for eksempel lese av en informasjonskapsel som forteller oss at du er logget inn på Facebook, slik at vi kan vise deg annonser som kan være av interesse for deg på Facebook og andre nettsteder. Vi kan også bruke en informasjonskapsel til å finne ut om en person som så en annonse på Facebook, senere besøkte annonsørens nettsted. På samme måte kan våre partnere bruke en informasjonskapsel eller annen lignende teknologi til å finne ut om vi har vist en annonse og resultatene for denne, eller gi oss informasjon om hvordan du samhandler med dem. Det kan også hende at vi samarbeider med en partner om å vise deg en annonse på eller utenfor Facebook, for eksempel etter at du har besøkt partnerens nettsted eller applikasjon, og dette kan innebære bruk av informasjonskapsler, lokal lagring på enheten eller lignende teknologi.
LokaliseringDisse hjelper Facebook med å levere en lokalisert opplevelse.

Vi kan for eksempel lagre informasjon i en informasjonskapsel i nettleseren eller på enheten din, slik at du får se nettstedet på ditt foretrukne språk.
Funksjoner og tjenester på nettstedetDisse gir funksjonalitet som hjelper oss med å levere produkter og tjenester.

Informasjonskapsler, for eksempel, kan hjelpe deg med å logge inn ved å fylle ut brukernavnfeltet på forhånd, og gi deg en bedre opplevelse med chatten ved å vise deg hvilke venner som er pålogget. Vi kan også bruke informasjonskapsler og lignende teknologi til å tilby sosiale programtillegg og annet tilpasset innhold og andre tilpassede opplevelser til deg eller andre, for eksempel å gi forslag til deg og andre. Les mer.
ResultaterVi bruker disse for å tilby en best mulig opplevelse.

Vi kan for eksempel bruke informasjonskapsler til å sende trafikk via forskjellige servere og innhente informasjon om hvor raskt Facebook lastes inn for forskjellige brukere. Vi kan noen ganger lagre informasjon i nettleseren eller på enheten din, slik at Facebook-funksjoner du bruker, lastes inn og svarer raskere.
Analyse og undersøkelserDisse brukes til å forstå, forbedre og undersøke produkter og tjenester, inkludert når du logger inn på Facebook eller andre nettsteder og applikasjoner fra en datamaskin eller mobilenhet.

Vi kan for eksempel bruke informasjonskapsler til å få kjennskap til hvordan du bruker sosiale programtillegg, slik at vi kan forbedre dem. Vi og våre partnere kan bruke denne teknologien og informasjonen vi mottar, til å forbedre og forstå hvordan du bruker nettstedene, applikasjonene, produktene, tjenestene og annonsene, og for å dele informasjon om denne analysen med våre partnere.

De spesifikke navnene på informasjonskapslene, pikslene og annen lignende teknologi vi bruker, kan bli endret fra tid til annen, men de vil generelt sett falle innenfor kategoriene ovenfor. Hvis du vil vite mer om disse verktøyene, kan du lese våre retningslinjer for bruk av informasjon. Du kan også ta en titt på delen om informasjonskapsler i den offentlig tilgjengelige granskningen som gir et oversikt over informasjonskapslene vi bruker. Rapporten ble utarbeidet av Irish Data Protection Commissioner’s Office. Dette vil gi deg en god oversikt over informasjonskapslene vi beskriver på denne siden.

Les mer om dette

Informasjonskapsler er små filer som lagres i nettleseren din eller på enheten din av nettstedet du besøker, applikasjonen du bruker, eller annonsen du viser. På samme måte som de fleste nettsteder, bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en bedre, raskere eller sikrere opplevelse.
Var dette svaret nyttig? ·
Vi bruker informasjonskapsler til å gjøre Facebook bedre, raskere og sikrere. Informasjonskapsler kan for eksempel hjelpe oss med følgende:
  • muliggjøre visse funksjoner
  • gi deg en mer tilpasset opplevelse
  • beskytte sikkerheten til brukerkontoen din, andres brukerkontoer og Facebook
  • forbedre, levere og forstå mer om annonsene du ser på og utenfor Facebook
  • undersøke, forstå bruken av og forbedre våre og våre partneres produkter og tjenester
Som det fremgår av våre retningslinjer for bruk av informasjon, bruker vi informasjonskapsler til å vise deg annonser på og utenfor Facebook. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å opprette en profil over Internett-aktiviteten din på tredjepartsnettsteder for å vise deg annonser. Vi kan imidlertid bruke anonyme eller innsamlede data til å forbedre hvordan annonser fungerer generelt sett, og til å undersøke, utvikle eller teste nye og eksisterende produkter og tjenester.

Les mer om informasjonen vi mottar når du besøker et nettsted med et sosialt programtillegg.
Var dette svaret nyttig? ·

Facebook kan lagre informasjonskapsler når du besøker oss eller en partner, ved hjelp av en nettleser eller enhet som tillater lagring av informasjonskapsler. Det kan hende du kan blokkere slik teknologi i nettleseren eller på enheten din, men da er det ikke sikkert at du kan bruke enkelte funksjoner på Facebook.

Vær oppmerksom på at nettleseren eller enheten kanskje ikke inneholder verktøy som tillater at du administrerer informasjonskapsler. Hvis du vil ha mer informasjon om hvorvidt verktøyene er tilgjengelige og hvordan de fungerer, går du til hjelpen for nettleseren eller enheten.

Var dette svaret nyttig? ·
Nettlesere sender alle informasjonskapsler for et bestemt webdomene (f.eks. facebook.com) til nettstedet hver gang en maskin med disse informasjonskapslene åpner innhold som leveres av dette domenet. Dette betyr at informasjonskapsler for facebook.com blir sendt til Facebook når en side på facebook.com blir åpnet. Det betyr også at disse informasjonskapslene blir sendt til Facebook når noen åpner nettstedet til en tredjepart som har en tilknytning til facebook.com, f.eks. via et av tilleggsprogrammene våre. Det kan hende du kan blokkere slik teknologi i nettleseren eller på enheten din, men da er det ikke sikkert at du kan bruke enkelte funksjoner på Facebook.
Var dette svaret nyttig? ·
Informasjonskapsler brukes til å tilby, få bedre kjennskap til og forbedre en serie med produkter eller tjenester. Slike informasjonskapsler hjelper også til med å holde Facebook og personene som bruker Facebook, trygge og sikre. Gjennom bedre innsikt i besøkervaner og besøksmønstre blir det enklere for oss å oppdage uvanlig atferd og beskytte folk mot uautorisert aktivitet.